Ho'oponopono

HO'OPONOPONO je drevna havajska metoda rješavanja „problema“.

Kada „čistimo“ ( sa alatima Ho'oponopona) stare Programe, kada izađemo iz ograničavajućih obrazaca i oslobađamo se uvjerenja, dobijamo prostor da djelujemo iz Inspiracije, dajemo dozvolu da poruka stigne iz Inspiracije. Čisteći, mi ne znamo koji je Program „otpao“, al to i nije važno, jer otpada onaj koji je sad na redu.

Ho'oponopono je zaista najlakši način. Danas to znam. Iako mi se na početku činio kompliciranim, upravo zbog svoje jednostavnosti. I zato, jer treba biti ustrajan u primjeni njegovih alata. I zato, jer um stalno hoće neke odgovore, traži objašnjenja..a ovdje gotovo da ih nema.

Koristeći Ho'oponopono alate mi tražimo, a Univerzum uvijek odgovara, primamo čudesne darove. Ali se moramo odvojiti od rezultata. A za mene je to bila nemoguća misija. A onda sam u jednom trenutku jednostavno shvatila da čisteći dolazim sve bliže u svoje izvorno stanje, a to je radost i unutarnji mir. Sve se više približavam mogućnosti da spoznam sebe. Da otkrijem tko sam ja?!!!

To ne znači da će u nama i oko nas uvijek sve biti savršeno, dapače, mnogo je tu zahtjevnih/izazovnih situacija, ali je danas moja REAKCIJA na njih 100% DRUGAČIJA. Tajna je u tome da budemo otvoreni i fleksibilni, jer mi zapravo ne znamo odakle će nam doći ono što je za nas najbolje.

Jedna od osnove u HO je prihvatiti 100% odgovornost za sve što nam se događa. Ne krivnju, nego odgovornost. Odgovornost je sposobnost davanja odgovora. Ja sam to smatrala istim, dok nisam srela Ho'oponopono. I bio je to veliki „teret“, kad se osjećaš krivim za sve ili za većinu što ti se događa. Kada sam osvijestila i prihvatila razliku, u moj je život ušla SLOBODA.

U proteklih  se pet godina na mojem putu  dogodile mnoge promjene, one lijepe i one manje lijepe. Mnoge od njih  se ljudima iz moje okoline čine i  smatraju ih čudima, a ja kažem: hvala hvala hvala…volim te volim te volim te  ( alat o kojem ćete čuti na predavanju).

Prošlo je pet godina od kada sam srela HO i Mabel Katz, predivnu ženu, smatranu  jednom od najvećih autoriteta na području Ho'oponopona, i danas veselo mogu reći da su hvala i volim te postali dio mene, „vrte“ se u pozadini i ne razmišljam više o njima. Spojili su se sa mojim disanjem. Divno!!!

S ljubavlju i zahvalnošću,

Kristina

 

Hvala hvala hvala

 

„ Putovanje je dugo. Mnogo je toga za očistiti, za izbrisati. To je cjelodnevni posao, al je zato rezultat neprocjenjiv. U tom procesu možemo iskusiti ljubav, uživati u životu, spoznati da smo savršeni takvi kakvi jesmo i privući bilo što bez napora. Možemo naučiti biti ono što jesmo i kako bezuvjetno voljeti. Možemo birati između patnje ili sreće, bolesti ili zdravlja, straha ili ljubavi. Što god odlučili, u redu je. Biti će to naša odluka.“  ( Mabel Katz,odlomak iz knjige Najlakši način)

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.